Valikko
FitFysio Kuusamo

email:info(at)fitfysio.fipuh.040-5201150

Pirkko Paasovaara


Moi,

täs tätä tulee omaa kertomaa; sairastuin v.2009 todella vakavasti, lääkärikin ihmetteli miten voin olla elossa, hemoglobiini v.2009 oli 162 ja kun ambulanssilla minut vietiin OYSIIN arvoksi saatiin 53…ei muuta kuin veritankkaukseen. Se mikä minut pelasti silloin oli minun erittäin hyvä fyysinen kunto. v.2010 minut leikattiin alkutalvesta kaksi kertaa…..ja siitä alkoi valtava lääkekierre kaikkine hoitoineen ja kipulääkityksineen… Sit loukkaannuin v.2010 loppuvuodesta olkapää repesi ja kaularankaan tuli uusi vaurio.Leikattiin v.2011 ja uudestaan vielä kaksi kertaa…samaan syssyyn haastava avioeroprosessi joka vieläkin on kesken…havahduin kun naapurissa oleva vieras haukkui läskiksi v.2013 Itse sain jotain aikaiseksi…en kuitenkaan toivotulla tavalla, tajusin että tarvitsen ulkopuolisen apua. Katsoin eri vaihtoehtoja ja löysin Minnan. Otin yhteyttä ja sit se oli menoa….Minnan kans käytiin läpi minun ruokarytmi, -syömiset…oikestaan siihen tuli hieman lisäystä, joudun syömään 5 krt päivässä kahden sijasta, sanoin että nyt kyl paino nousee…no Minna laati minulle kuntosaliohjelman, jossa otettiin huomioon minun sairaskertomukseni ja niihin tehtiin vaihtoehtoliikkeet ja se että lähdettiin liikkeelle fyysisesti nollapisteestä. Moni kuntosalilla kysyi että mihin tuo vaikuttaa ja jouduin vastaamaan että ilmeisesti johonkin, teen niinkuin on käsketty. Minna ohjasi ja neuvoi vierelläni useita kertoja, kunnon parantuessa laati uuden ohjelman.

Tällä hetkellä minulla on kolmijakoinen-ohjelma. Tämä, että on monitaituri neuvoja ja opastaja saa aikaan sen, että nautin kuntosalilla käynnistä ja minun painoni on pudonnut reilun vuoden aikana 27kg, puhumatta lihaskunnon kohenemisesta. Juttelin Minnan kans, että haluasin vielä pudottaa painoa, vastaus oli ehdoton ei, nyt ollaan hyvässä kondiksessa ja nyt tehdään jäntevää työtä tulevia leikkauksia varten. Tähän elämäntapamuutokseen kuitenkaan ei tarvinnut tehdä radikaalimuutoksia, olihan minulla urheilutausta muutenkin. Se, että itse olin joka aamu klo 7 kuntosalilla ja sit iltapäivästä tein ns. kevyemmän kävelylenkin, minulle tuli ns. pakkomielle, alkoihan kroppani muuttumaan ja sen myös ystäväpiiri huomasi.

Ei riitä että tekee muutoksen ns. “kuuriluontoisesti” sitä on jatkettava pyyteettömästi, hyvällä fiiliksellä. Viikonloppuisin minulla on ns. palauttavia treenejä, jotka ajoittuvat iltamyöhään; TANSSI jonka löysin uudestaan vuosien jälkeen uusine tanssikuvioineen. Siteeraan pojanpoikani Jimin muutamaa sanontaa; “Mummilla on neljä rakasta asiaa; minä, tanssi, kuntosali ja Seppo” ja “Toiset hakevat kaupasta sixbäcciä, mummi treenaa ne kuntosalilla”. Haluan kiittää muutamia osapuolia jotka kannustavat minua tälläkin hetkellä elikkä miesystävääni Seppoa, Hieronta-apu Ville Luukkosta ja erityisesti SUUR KIITOS MINNALLE! ERITTÄIN TYYTYVÄINEN ELÄMÄNTAPAMUUTOKSEEN


Pirkko Paasovaara

Muita onnistujia